Λογότυπο Φρονείν

210 3232370

6942 714432

Θησείου 18

ΗΣΑΠ Θησεἰου

16:00 - 20:00 Σάββατο 9.00-15.00

(μὲ προσυνεννόηση)

info@fronein.gr

Θησείου 18

210 9884294

6942 714432

ΗΣΑΠ Θησεἰου

Θησείου 18

04:00 - 21:00

Δευτέρα - Παρ.

Ἑλένη Σουρβίνου

Αγαπώ να διδάσκω και είχα ανέκαθεν έφεση προς τη διαπαιδαγώγηση, φροντίδα και απασχόληση των παιδιών. Παρ’  ό, τι μεσολάβησαν δυσκολίες στο να υλοποιήσω τους στόχους μου αμέσως μετά τις σπουδές μου, κυνήγησα και εντέλει κατόρθωσα να εκπληρώσω το όνειρό μου και να εργάζομαι στην Εκπαίδευση.

Εκκινώ από την πεποίθηση πως κάθε άνθρωπος έχει εγγενή τη διάθεση για μάθηση,  όμως δεν μαθαίνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, γι’ αυτό διανθίζω τη διδασκαλία μου με στοιχεία από τις τέχνες και από παιχνίδια και προσπαθώ να την εξελίσσω συνεχώς.

Το Θέατρο κυριαρχεί στις δραστηριότητές μου σε όλες τις εκδοχές του (αυτοσχεδιασμοί και απελευθέρωση της φαντασίας, βάση / εκκίνηση  για αναστοχασμό, σκηνοθεσία, υποκριτική).

Επίσης με συναρπάζει το να παράγω γραπτό λόγο σε ποικίλες μορφές – στίχους, παραμύθια, θεατρικά έργα, γρίφους.

  • Γράφω λαϊκά παραμύθια, συμμετείχα στη δημιουργία στίχων για παραμυθοτράγουδα κι έχω κάνει σκίτσα για παραμύθια που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Το παραμύθι».
  • Έγραψα και σκηνοθέτησα τα κείμενα του Θεατρικού έργου «ΑΥΤΟ το Μήλο ΕΣΥ πόσο θα το δαγκώσεις», που σατιρίζει την κατάχρηση της Τεχνολογίας, το οποίο παρουσιάστηκε σε 2 σχολικές παραστάσεις.
  • Δημιούργησα μια συνέχεια για το έργο του Αριστοφάνη «Νεφέλες» (για τα παιδιά) με αναγωγή στη σύγχρονη πραγματικότητα και στο μέλλον με τίτλο «Νεφέλες Χθες & Σήμερα. Αύριο τι; που παρουσιάστηκε ως σχολική θεατρική παράσταση.
  • Διασκεύασα το μύθο του Μίδα σε θεατρικό έργο για παιδιά.
  • Συνεργασία με εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών για τη δημιουργία κειμένων για παιχνίδια.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Είμαι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής, Τμήμα ΦιλοσοφίαςΠαιδαγωγικήςΨυχολογίας

Ἐκδηλώσεις